Carne picada con arroz
Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a special dish, Carne picada con arroz. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Carne picada con arroz is one of the most popular of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes yummy. Carne picada con arroz is something that I have loved my entire life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Carne picada con arroz, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne picada con arroz delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Carne picada con arroz estimated approx 1 hora y media.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Carne picada con arroz using 19 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.
Esta es una comida muy popular en Tabasco, la probé alguna vez en un mercado, es parecida a un puchero de res pero se condimenta con jitomate, chile güero, pimiento y orégano, que le da un sabor muy especial.
Como en muchos platillos tiene variantes, se puede preparar con elote, yuca y chayote, pero también con otras verduras que tengas disponibles.
¡Muy deli!
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Carne picada con arroz:
- 1 kilo falda de res
- 3-4 huesos tuétano
- 1 zanahoria
- 4 jitomates maduros
- 1/4 repollo chico
- 2 calabacitas
- 1 yuca (si no encuentras yuca puedes usar papa)
- 2 dientes ajo
- 1 cebolla
- 1/2 pimiento morrón
- 1 cebollita cambray
- 1/2 taza arroz
- al gusto cilantro
- 1/4 cucharada Oréganon (puedes usar orégano seco)
- 1/4 cdta comino opcional
- al gusto sal
- al gusto pimienta
- 1 cdta achiote disuelto opcional
- c/n cebolla morada, para acompañar
Instructions to make to make Carne picada con arroz
- Lava muy bien la carne. En una olla pon a calentar agua con ajo y cebolla y 3 pimientas negras, cuando esté hirviendo pon a cocer la carne. Retira la espuma que se forma y espera unos 45 minutos para que la carne esté bien cocida.
- Cuando la carne esté suave se saca de la olla y se pica en trocitos pequeños. Reserva. También retira el ajo, cebolla y pimienta negra.
- Para sazonar el caldo, licúa con un poco de agua el jitomate, un pedacito de cebolla, el pimiento morrón, orégano y chile güero al gusto, ya licuado añade esta mezcla al caldo y sazona con sal.
Mezcla bien el caldo con el tomate licuado. - Espera unos 15 minutos para que se comiencen a integrar los sabores y cuando el caldo cambie de color indicando que el jitomate está bien cocido, agrega la carne picada y las verduras, primero la col, zanahorias, papa, deja al final las calabacitas ya que se cuecen muy rápido.
- Mientras las verduras se cocinan, pon a calentar un poco de aceite en un sartén, fríe el arroz, con la cebollita cambray, un pedacito de chile güero, y 1/4 de cucharadita de comino. (Este último es opcional)
- Puedes añadir una cucharada de achiote disuelto en agua para darle color y sabor al arroz.
Fríelo hasta que suene hueco y añádelo al caldo cuando las verduras estén cocidas.
Verifica que haya suficiente caldo, ya que el arroz lo espesa y este debe quedar suelto dentro del caldo.
Agrega el cilantro. - Mezcla todo y rectifica el sazón. Deja hervir solo 5 minutos y apaga la olla, déjala tapada entre 25 y 30 minutos para que con el calor de la olla y la estufa se termine de cocer el arroz.
Si haces esto el arroz quedará bien cocido, no se va a batir y ni apelmazar. - Para acompañar pica finamente cilantro y cebolla morada, añade sal y limón.
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have extra natural control over your diet and also adapt your diet plan to your personal preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that makes use of fewer or even more ingredients or is a bit essentially spicy, you can make easy modifications to achieve this objective. To put it simply, begin making your recipes on schedule. As for basic food preparation skills for newbies you don't require to discover them yet just if you grasp some easy cooking techniques.
This isn't a complete overview to quick and easy lunch dishes however its great something to chew on. Hopefully this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty meals for your family members without doing too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Ultimate Carne picada con arroz. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment